Lafı çok uzatmadan tarife geçmek gerekirse ;
Malzemeler :
2 yumurta
1 su b. pudra şekeri
Yarım su b. toz şeker
3 çorba k. hindistan cevizi
3 çorba k. yoğurt
1 su b. süt
yarım çay b. sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yapılışı:
Önce bir kapta şekeri ve yumurtayı karıştırıyoruz. Daha sonra sütü , yoğurdu , sıvı yağı ekleyerek tüm sıvıları harmanlıyoruz.
Sıvılar karışınca hindistan cevizini ilave ederek tekrar karıştırıyoruz . Son olarak unu ve k. tozunu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde ediyoruz. İsterseniz elinizi hafif yağlayarak istediğiniz şekli vererek tepsiye dizin isterseniz hamuru açarak kurabiye kalıplarıyla kesin. 100 derece de 20 dk pişiriniz. Beyaz bir kurabiye olacaktır !.
DipNot : Arzuya göre benmari üsulü eritilmiş bitter çikolata batırabilirsiniz ( ben öyle yaptım ). Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder